Dregteam SOAD zoekt toch verder naar vermiste opvarende van Mar-Grethe

URK • Ma 18 april 2022 | 12:05 • Maandag 18 april 2022 | 12:05

Dregteam SOAD uit Urk gaat toch verder met zoeken naar de vermiste opvarende van het gekapseisde binnenvaartschip Mar-Grethe. Dat laat voorzitter Gerrit Hakvoort weten. Burgemeester Cees van den Bos maakte maandag in een tweet bekend dat de zoekactie naar Wilco de Groot beëindigd was. Dat klopt niet, zegt Hakvoort.

Het dregteam zoekt de komende dagen verder op de Nieuwe Waterweg. Dat gebeurt door op het water te kijken of er iets te zien is. Ook vliegt een politiehelikopter dagelijks boven de Nieuwe Waterweg, zegt Hakvoort. SOAD werkt nog aan berekeningen hoe iemand afdrijft. Dan kan ook worden vastgesteld of er bij of op de Noordzee moet worden gezocht. Ook moet er een zoekactie volgen langs de walkanten van de Nieuwe Waterweg.

Wilco de Groot was één van de twee opvarenden op het binnenvaartschip Mar-Grethe. Dat kapseisde afgelopen donderdag op de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland. Het bemanningslid is sindsdien vermist. De kapitein van het schip, ook een Urker, kwam met de schrik vrij. Het schip werd vrijdagavond geborgen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel