Leefbaar Zeewolde en ChristenUnie gaan coalitie vormen

ZEEWOLDE • Di 3 mei 2022 | 12:13 • Dinsdag 3 mei 2022 | 12:13

Leefbaar Zeewolde en de ChristenUnie gaan in Zeewolde het nieuwe dagelijks bestuur van de gemeente vormen. Informateur Ton Roerig is nu aangesteld als formateur. Dat zegt PieterJan Hilbers, bestuurslid van Leefbaar Zeewolde die in het onderhandelingsteam zit.

"We hebben aangegeven dat we een coalitieakkoord willen waarin andere partijen hun kroonjuwelen ook kwijt kunnen", zegt Hilbers. "Het akkoord wordt niet vooraf dichtgetimmerd maar moet wel passen binnen de architectuur van de ChristenUnie en Leefbaar Zeewolde."

Hilbers verwacht dat het nieuwe college van burgemeester en wethouders medio juni gepresenteerd kan worden. "We moeten naar voren kijken en stappen maken", zegt hij inhakend op de vorige maand voorgestelde 'ontgiftingssessies'. Die werden geopperd omdat er een diepgeworteld wantrouwen bestaat tussen de verschillende partijen. Uiteindelijk komen die er niet omdat de behoefte eraan niet groot is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel