B en W moeten minister aansporen om vissers te compenseren

URK • Vr 20 mei 2022 | 7:31 • Vrijdag 20 mei 2022 | 7:31

Urker vissers moeten zo snel mogelijk een brandstofcompensatie van het Rijk krijgen. Een motie met die strekking is donderdagavond unaniem aangenomen door de gemeenteraad van Urk. Het college van burgemeester en wethouders moet van de raad zo snel mogelijk met de minister om tafel.

Vanwege de hoge brandstofprijzen is het voor veel Urker kotters niet rendabel om uit te varen. CDA, SGP, ChristenUnie en Gemeentebelangen maken zich daar zorgen over en dienden een motie in. Als er niets wordt gedaan, komt er een koude sanering in de voor Urk traditioneel belangrijke sector en gaat een groot aantal visserijbedrijven failliet, waarschuwen de partijen.

Ook vragen de drie partijen de andere raadsfracties om de situatie aan te kaarten bij hun eigen partijen in Den Haag en Brussel. Eerder stelde het CDA in de Tweede Kamer al vragen aan de minister over de noodkreet van de vissers.

Bijlages

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel