Kampeervelden en parkeerterrein Opwekking onder water gelopen

BIDDINGHUIZEN • Ma 6 juni 2022 | 14:02 • Maandag 6 juni 2022 | 14:02

Twee kampeervelden en het parkeerterrein van Pinksterconferentie Opwekking in Biddinghuizen zijn zondagavond door regenval gedeeltelijk onder water komen te staan. Daardoor zijn meerdere tenten ondergelopen.

Getroffen kampeerders vonden een droog onderkomen bij mede-kampeerders op andere velden en in een tent van Opwekking. Ook zijn bezoekers naar huis gereden, laat de organisatie weten.

Speciale noodopvang
Volgens woordvoerder Maartje Dekens van Opwekking ontstond de wateroverlast na de Sing-in. "Het ging harder regenen en toen hebben we een pushbericht verstuurd." Via dit bericht, verspreid per mobiele telefoon, was te lezen dat meerdere velden waren ondergelopen. Dat kwam door de kuilen en hobbels in het terrein, zegt Dekens. Bezoekers werden opgeroepen elkaar te helpen, en er was een speciale noodopvang ingericht, zo viel te lezen.

Dekens zegt dat een "aanzienlijk aantal kampeerders" door de wateroverlast werd getroffen. Volgens haar was de situatie vooral rond 23.00 uur ernstig te noemen.

Overlast voor dagjesmensen
De regen bracht niet alleen voor de kampeerders, maar ook voor dagbezoekers overlast. Voor hen was het lastig om vanaf het parkeerterrein weg te komen. Het advies was daarom om passagiers bij de zuidelijke ingang van het evenemententerrein op te pikken.

Inmiddels is het water op het parkeerterrein en de kampeervelden weggezakt, aldus Dekens. Het christelijke evenement duurt nog tot en met maandagmiddag. Om 15.00 uur begint het zogenoemde slotconcert. Toch gaan er nu ook al bezoekers naar huis, meldt Dekens. Volgens haar kan dat zorgen voor files en wachttijden, al is dat momenteel nog niet het geval.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel