ChristenUnie-SGP wil fiets- en skatecircuit voor meer beweging

EMMELOORD • Wo 29 juni 2022 | 22:07 • Woensdag 29 juni 2022 | 22:07

Emmeloord moet volgend jaar een circuit voor fiets- en skatesporten krijgen. Dat wil de raadsfractie van de ChristenUnie-SGP in Noordoostpolder. De partij omarmt met een motie het idee van Stephan Jongstra. Deze Emmeloorder pleitte met een petitie voor een zogenoemde 'pumptrackbaan'. Dat moet meer inwoners van Noordoostpolder in beweging krijgen, zegt de ChristenUnie-SGP.

Een pumptrackbaan is een circuit van asfalt met bulten en kombochten. Het is bedoeld voor alle leeftijden, zegt ChristenUnie-SGP-raadslid Anjo Simonse. "Je kunt er ook met een rollator overheen. En je hoeft geen sportabonnement af te sluiten." Simonse bekeek onlangs een vergelijkbaar circuit in Harderwijk. Volgens hem is de baan daar een groot succes. Daarom wil het raadslid ook zo'n circuit in Emmeloord dat qua grootte lijkt op Harderwijk.

Derde sportplek
Simonse ziet de pumptrackbaan als een toevoeging op de skatebaan en het freerunpark in Emmeloord. Hij vindt dat jongeren het circuit verdienen na de coronacrisis. Ze zouden ook zelf de plek voor de voorziening moeten kunnen gaan bepalen, zegt het raadslid. Simonse zelf zou de pumptrackbaan het liefst zien tussen skatebaan en freerunpark in, op een plek in het centrum van Emmeloord.

'Meer beweging'
De kosten voor de pumptrackbaan zijn 100.000 euro. Dat geld is volgens Simonse nodig voor een kwalitatief circuit. Volgens hem is de baan belangrijk omdat het woord 'beweging' in het coalitieakkoord alleen terugkeert in een nog op te richten jongerenraad. Simonse vindt dat weinig concreet en hoopt om die reden dat de raad komende maandagavond instemt met zijn motie.

Het idee voor een pumptrackbaan in Flevoland is niet nieuw. Ook in Zeewolde en Lelystad moet een circuit voor fiets- en skatesporten komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel