Floriade voortaan alleen nog maar toegankelijk via één ingang

ALMERE • Za 16 juli 2022 | 11:03 • Zaterdag 16 juli 2022 | 11:03

Bezoekers van de Floriade in Almere komen vanaf maandag nog maar via één ingang het park binnen. Mensen die met de auto komen en parkeren op het grote terrein langs de A6, worden voortaan met de shuttlebussen naar de Weerwater Entree gebracht. De zuidingang is dan niet meer in gebruik.

Deze aanpassing is één van de maatregelen die de Floriade instelt voor meer 'bezoekersgemak'. Het doel is dat er tot en met 9 oktober zo veel mogelijk bezoekers naar het park komen. Bij de hoofdingang is vanaf volgende week voortaan ook muziek en mogelijk komt daar ook nog ander entertainment.

Bezoekers mogen voortaan ook twee keer met de kabelbaan. Eerst zat bij het entreebewijs een enkele rit inbegrepen. Zo konden mensen bijvoorbeeld vanaf de zuidingang van het park, naar de hoofdingang gaan. Dat wordt vanaf maandag een retourticket.

Het park voert steeds meer wijzigingen in. Zo betalen abonnementhouders sinds begin deze maand geen parkeerkosten meer. Verder hoeven daggasten geen datum meer op te geven bij het aanschaffen van een ticket. Dat zou volgens de organisatie meer flexibiliteit geven.

Tegenvallende bezoekersaantallen
De wereldtuinbouwtentoonstelling heeft te maken met enorm tegenvallende bezoekersaantallen. Het bijstellen van het totale aantal bezoekers naar 680.000 veroorzaakt een strop voor de gemeente van in totaal 40,4 miljoen euro. In eerste instantie was er gerekend op 2 miljoen belangstellenden voor de tuinbouwtentoonstelling in Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel