Floriadeterrein ontoegankelijk na sluiting

ALMERE • Di 4 oktober 2022 | 16:18 • Dinsdag 4 oktober 2022 | 16:18

Het Floriadeterrein gaat na de sluiting van het evenement komende zondag op slot. Dat is noodzakelijk omdat er weer afgebouwd moet worden, laat burgemeester Bijleveld weten. "Alle landen moeten hun percelen leeghalen, maar omdat alles circulair is opgezet, is dat goed te doen", aldus de burgemeester.

Het gebouw van de Aeres Hogeschool, het Floriadepaviljoen van de provincie en woonzorgcentrum Flora blijven wel gewoon toegankelijk. "Bewoners van Flora kunnen wel op het terrein rondlopen. Onze beveiligers brengen nu 's avonds ook soms weer mensen terug", zegt Bijleveld. "Er wordt natuurlijk afgebouwd en dan wordt er weer met groter materiaal gereden, dus je moet wel goed letten op de veiligheid."

Op het Floriadeterrein moet uiteindelijk de nieuwe wijk Hortus verrijzen. "Dat is een grote uitdaging", zegt wethouder Jesse Luijendijk. Over de bouw is een conflict ontstaan met de projectontwikkelaar. "Er ligt een ontwikkelingsplan uit 2018 en dat is ons uitgangspunt", meldt de wethouder. Het is nog onduidelijk wanneer precies met de bouw kan worden begonnen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel