Porteum optimistisch na eerste bezoek inspectie: "Mooie opsteker"

LELYSTAD • Wo 9 november 2022 | 16:17 • Woensdag 9 november 2022 | 16:17

Schoolcampus Porteum in Lelystad zegt dat er volgens de onderwijsinspectie een duidelijke verbetering is op het gebied van de beleefde veiligheid op de school. Dinsdag sprak de inspectie op de school met leerlingen en medewerkers en daarna zijn de eerste bevindingen mondeling met de schoolleiding gedeeld. De school noemt die terugkoppeling 'een groot compliment' in de brief aan de ouders.

"In en buiten de klas wordt meer rust ervaren, mede doordat de leerlingen weten wat er van hen verwacht wordt", schrijft het schoolbestuur in de brief. "De inspecteurs constateerden een duidelijke verbetering op het gebied van de beleefde veiligheid. We hebben de afgelopen maanden heel hard gewerkt aan dit resultaat en het is ontzettend fijn dat de inspectie dit ook ziet en ervaart."

Het bezoek van de inspectie is een van de eerste in een uitvoerig onderzoek naar de veiligheid op de school. De inspectie wil daarom tegen Omroep Flevoland nog geen uitspraken doen over het onderzoek. Dit omdat er nog twee bezoeken volgen en er daarna pas een rapport met conclusies wordt opgemaakt.

Ook de school zelf wil nog geen toelichting geven aan Omroep Flevoland. Woordvoerder Rhody Matthijs laat weten: "We kiezen ervoor om na de andere twee bezoeken te reageren. Dan hebben we ook een totaalplaatje".

Eerder dit jaar beoordeelde de inspectie het onderwijs op meerdere gebieden met onvoldoende. Dit zou met name te wijten zijn aan het schoolbestuur. Schoolbestuurder Barry Lommen stapte daarna op. In september was er sprake van een zware mishandeling op de campus, maar volgens interim-bestuurder is de veiligheid op Porteum beter gegarandeerd dan op andere scholen. Medewerkers van de school balen van alle negatieve berichtgeving en schreven daarom samen een brief over hoe het er volgens hen daadwerkelijk aan toe gaat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel