Wethouder ontkent slechte communicatie rondom gezondheidscentrum Nobelhorst

ALMERE • Do 10 november 2022 | 21:38 • Donderdag 10 november 2022 | 21:38

De gemeente Almere heeft wel goed gecommuniceerd rondom het geplande zorgcentrum op het Groene Veld in Nobelhorst. Dat zei wethouder Jesse Luijendijk donderdagavond tijdens de Politieke Markt. Bij diverse politieke partijen leven nog veel vragen over de gang van zaken. De wethouder zegde toe opheldering te geven middels een brief aan de gemeenteraad. Die is vrijdagmiddag gepubliceerd.

In die brief legt Luijendijk ook de manier van communiceren met de bewoners uit. Volgens hem zijn er sinds 2019 zeker negen momenten geweest waarop de buurt is geïnformeerd. Eén van die momenten was een nieuwsbrief voor de buurt waarin de gemeente een update geeft van de plannen voor een gezondheidscentrum.

Het college is ook met acht mogelijke opties voor het het gezondheidscentrum gekomen, allemaal in de directe omgeving van Nobelhorst. Op het Groene Veld moet een gezondheids- en zorgcentrum van vijf verdiepingen komen, maar bewoners zijn daar fel op tegen. Vervolgens werden eind oktober ruim 800 handtekeningen aangeboden tijdens de raadsvergadering en lukte het de bewoners om een aantal partijen voor zich te winnen. Die stelden voor dat de bewoners de grond misschien konden kopen.

De initiatiefnemers van het gezondheidscentrum en de omwonenden van het veld zeggen dat de huidige onrust voorkomen had kunnen worden en zeggen dat de gemeente steken heeft laten vallen. Zij zijn vorige week ook bedreigd door bewoners uit de buurt. De huisartsen zeggen bovendien dat hun praktijk verdwijnt uit de buurt, als het plan niet doorgaat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel