Burgemeester: compliment voor hoe inwoners omgingen met aanmeldcentrum

BANT • Do 24 november 2022 | 10:27 • Donderdag 24 november 2022 | 10:27

Burgemeester Roger de Groot van Noordoostpolder vindt het bewonderenswaardig hoe inwoners van de gemeente omgingen met de plannen rondom het aanmeldcentrum in Bant. In een stuk aan de inwoners in de plaatselijke krant De Noordoostpolder schrijft hij dat dat een groot compliment verdient.

Het Rijk wilde het aanmeldcentrum bouwen naast het huidige azc in Luttelgeest om de druk in Ter Apel te verlichten. Omwonenden waren het er niet mee eens en ook de politiek voelde zich overvallen door het voornemen van het Rijk.

De Groot schrijft dat de asielcrisis en de vraag voor het aanmeldcentrum in Bant voor veel onrust in de omgeving zorgde. "De manier waarop jullie als inwoners hiermee zijn omgegaan verdient een groot compliment. Daar waar in andere gemeenten de gemoederen nog wel eens hoog opliepen, hebben jullie het hoofd koel gehouden en jullie bezwaren met woorden en argumenten onderbouwd."

Tijdelijke opvang
Het plan voor een aanmeldcentrum is uiteindelijk afgewezen door de gemeenteraad. De gemeente gaat wel op zoek naar een locatie waar een tijdelijke opvang voor 'nareizigers' kan komen. Dat zijn familieleden van vluchtelingen die inmiddels een verblijfsvergunning hebben gekregen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel