Ruim 1.000 huishoudens brengen luiers naar speciale containers

NOORDOOSTPOLDER • Ma 5 december 2022 | 13:15 • Maandag 5 december 2022 | 13:15

Meer dan 1.000 huishoudens in Noordoostpolder maken inmiddels gebruik van de nieuwe luiercontainers die in september zijn geplaatst. Dat laat de gemeente weten. In drie maanden tijd is daardoor meer dan 20.000 kilo aan gebruikte luiers apart ingezameld.

Sinds begin dit jaar mogen huishoudens in Noordoostpolder gebruikte luiers niet meer bij het GFT-afval doen. Het wordt nu gezien als restafval, waar in Noordoostpolder per maandelijkse leging voor betaald moet worden. Maar dat betekende dat huishoudens met baby's en jonge kinderen gedwongen waren om vaker hun restafvalcontainer aan te bieden. Ze betaalden daardoor meer afvalstoffenheffing dan huishoudens zonder baby's.

Daarom zijn er in september in alle tien dorpen en op vijf verschillende plekken in Emmeloord speciale luiercontainers geplaatst. Om er gebruik van te maken kunnen gezinnen met kinderen er een aparte afvalpas voor aanvragen. Volgens de gemeente wordt er inmiddels goed gebruik van gemaakt en worden deze luierbakken elke week geleegd.

Op de milieustraat in Emmeloord staat al het hele jaar een aparte luiercontainer. Hierin is vanaf januari al meer dan 35.000 kilo aan luiers ingezameld. Sinds de plaatsing van de vijftien extra containers in Emmeloord en de dorpen worden er aanzienlijk minder luiers naar de milieustraat meegenomen..

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel