Begin volgend jaar meer duidelijkheid over opvang nareizigers

NOORDOOSTPOLDER • Do 8 december 2022 | 23:36 • Donderdag 8 december 2022 | 23:36

In januari volgend jaar wordt waarschijnlijk meer bekend over de tijdelijke opvang voor nareizigers in Noordoostpolder. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

De raad besloot in oktober een zoektocht te starten naar een opvanglocatie voor nareizigers. Dat gebeurde op verzoek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

Stekker uit tweede aanmeldcentrum
Het COA concludeerde een maand eerder te weinig draagvlak te zien voor een nieuw aanmeldcentrum in Bant. Dat bleek volgens de opvangorganisatie uit gesprekken met omwonenden en de lokale politiek. Een tweede aanmeldcentrum in de buurt van het azc in Luttelgeest moest het overvolle Ter Apel ontlasten.

Tijdelijk onderdak bieden aan nareizigers - familieleden van vluchtelingen met een verblijfsvergunning - kon wél op ruime steun rekenen van de gemeenteraad. "Na ontvangst van de reactie van COA gaan wij weer met elkaar in gesprek om te bekijken hoe wij in het vervolgproces van betekenis kunnen zijn. Naar verwachting wordt er meer bekend in januari", zo schrijft het gemeentebestuur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel