'Inwoners Noordoostpolder hoeven zich geen zorgen te maken over de zorg'

NOORDOOSTPOLDER • Di 13 december 2022 | 1:21 • Dinsdag 13 december 2022 | 1:21

Het Antonius Ziekenhuis heeft de gemeente Noordoospolder toegezegd dat de kwaliteit en de bereikbaarheid van de zorg in de gemeente op orde blijft ook nu de spoedpost in Emmeloord is gesloten. Dat zei wethouder Sacha Werkman van Noordoostpolder maandagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Marian Uitdewilligen van het CDA had het college van burgemeester en wethouders om opheldering gevraagd over het besluit van het ziekenhuis om de spoedpost te sluiten in de avond en in het weekend. "We zijn een plattelandsgemeente en iedere voorziening die verdwijnt is jammer", zei Uitdewilligen. Het stoort het CDA dat het college de sluiting niet heeft weten tegen te houden.

Wethouder Werkman gaf in de beantwoording aan dat het Antoinus Ziekenhuis besluit over de bedrijfsvoering en niet de gemeente. "De gemeente is wel in gesprek met alle partijen en mij is verzekerd dat de zorg op orde blijft".

Voor het CDA is dat niet voldoende. De partij is van mening dat de wethouder een te afwachtende houding aanneemt. "De wethouder weet dit al sinds september. De spoedpost is sinds 1 december gesloten en er is nog steeds niet voldoende over gecommuniceerd. De mensen in Noordoostpolder weten nu niet waar ze aan toe zijn", zegt Uitdewilligen.

Volgens Werkman is de sluiting van de spoedpost van tijdelijke aard. Er komt een soortgelijke voorziening in het nieuw te bouwen gezondheidscentrum Het Vlie. "In het eerste kwartaal van 2023 gaat de schop de grond in. En het centrum gaat in het tweede kwartaal van 2024 open." Volgens wethouder Werkman heeft het Antonius Ziekenhuis haar verzekerd dat daar dan ook weer een spoedpost in zal komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel