René van Amersfoort opvolger opgestapte PvdA-wethouder

NOORDOOSTPOLDER • Ma 23 januari 2023 | 19:34 • Maandag 23 januari 2023 | 19:34

René van Amersfoort uit Emmeloord is de opvolger van de opgestapte PvdA-wethouder Thomas Gillissen. Dat meldt de partij. Hij wordt volgende week maandag tijdens de raadsvergadering in Noordoostpolder geïnstalleerd.

De 56-jarige Van Amersfoort heeft volgens fractievoorzitter Lianne Mulder veel politieke en bestuurlijke ervaring. Hij was volgens haar de eerste keuze van de partij als opvolger van Gillissen. "Hij is ook erg actief in het bedrijfsleven en de portefeuilles die hij overneemt (armoede en duurzaamheid) zijn ook belangrijke speerpunten in zijn eigen bedrijven."

De nieuwe wethouder is geboren in Amsterdam en heeft een deel van zijn jeugd in Emmeloord gewoond. Na een aantal verhuizingen keerde hij in 2011 terug in Emmeloord. Daar woont Van Amersfoort met zijn vrouw en drie kinderen.

Van Amersfoort is vier jaar wethouder en vier jaar raadslid geweest in Rotterdam, schrijft de partij in een persbericht. Over die periode is online niet veel terug te vinden. Mulder antwoord desgevraagd dat Van Amersfoort toen deel uit maakte van de deelgemeente Pernis. Die deelgemeente had een eigen bestuur.

Verder is René van Amersfoort zowel secretaris als voorzitter van PvdA-afdeling NOP/Urk geweest.

Vorige wethouder stapte op
In de eerste week van januari stapte Thomas Gillissen per direct uit het college van burgemeester en wethouders. In een schriftelijke verklaring gaf hij aan dat 'het werk en de huidige tijd vragen om een meer ervaren bestuurder'. Volgens burgemeester Roger de Groot had Gillissen het eind november al moeilijk met de dossiers waarvoor hij verantwoordelijk was.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel