Gouden koepel op klimaatneutrale moskee Oosterwold

ALMERE • Wo 1 februari 2023 | 14:36 • Woensdag 1 februari 2023 | 14:36

Een L-vormig gebouw met veel ramen, een gouden koepel en een metershoge zuil die boven het gebouw uitsteekt. Zo komt de moskee in Oosterwold eruit te zien. De 2400 vierkante meter grote moskee wordt de zevende in Almere.

De start van de bouw duurt nog zeker een half jaar. De hoofdkabels liggen namelijk nog niet in de grond. De moskee komt te staan langs de Ibisweg, in de buurt van de Lidl supermarkt. Initiatiefnemer en voorzitter Sheriel Nabie heeft afbeeldingen van de eerste ‘groene’ moskee van Nederland vrijgegeven. Maar het groen ontbreekt nog op de tekeningen. Volgens Nabie komt rond de moskee een voedselpark. “Het voedselpark wordt aangelegd en onderhouden door de gelovigen. Daarnaast hebben we ook een kas waar we kousenband verbouwen”, vertelt Nabie.

De moskee wordt klimaatneutraal. Er komen zonnepanelen op het dak. De parkeerplaats wordt niet bestraat maar voorzien van gras en houtsnippers.

Dit verhaal is gemaakt door verslaggever Roosanne Middelhuis. Zij focust zich dit jaar voor Omroep Flevoland en 1Almere op verhalen over Almere. Voor tips: roosanne.middelhuis@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel