50PLUS beschuldigt burgemeester Gebben van censuur

DRONTEN • Zo 5 februari 2023 | 13:05 • Zondag 5 februari 2023 | 13:05

Burgemeester Gebben van Dronten pleegt censuur door geen verkiezingsborden meer neer te zetten voor de komende Provinciale Statenverkiezingen. Dat zegt de provinciale partij 50PLUS in een brief aan het college van B en W van Dronten. Het besluit van de burgemeester werd donderdagavond pas duidelijk in een raadsvergadering.

Volgens 50PLUS is het besluit oneerlijk, omdat het voor partijen die nog niet actief zijn in Dronten nu moeilijker wordt om daar campagne te voeren. Gebben stelde donderdag dat het plaatsen van verkiezingsborden geen effect heeft. De burgemeester vindt dat de partijen campagne moeten voeren via andere kanalen. 50PLUS stelt dat daarmee de kiezer alleen nog bereikt kan worden als die actief op zoek is naar informatie.

'Zelf borden plaatsen'
De gemeente krijgt volgens 50PLUS geld van het Gemeentefonds om de verkiezingen onder de aandacht te brengen. Die bijdrage moet worden gebruikt voor verkiezingsborden, vindt de partij. Als die er niet komen, wil 50PLUS dat de gemeente het toelaat dat partijen zelf borden plaatsen. Als er niets gebeurt, dreigt de partij met een gang naar de rechter.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel