Reparatie fietsbruggen Spoorbaanpad gestart

ALMERE • Wo 8 februari 2023 | 13:08 • Woensdag 8 februari 2023 | 13:08

De reparatie van de fietsbruggen aan het Spoorbaanpad in Almere is gestart. De gemeente gaat ervan uit dat de bruggen eind april weer gebruikt kunnen worden. Het is een tijdelijke maatregel, want eind dit jaar worden de bruggen vervangen door volledig nieuwe fietsbruggen.

De bruggen over de Hoge en de Lage Vaart verbinden Almere Stad en Almere Buiten met elkaar. Veel Almeerders maakten gebruik van deze fietsroute. In 2019 waren er al plannen om de bruggen te vervangen, maar dat liet op zich wachten door financiële en praktische tegenvallers. Sindsdien zijn de bruggen niet meer onderhouden. De dekplanken zijn nu zwaar aangetast door schimmels en houtrot. In december werd een inspectie gedaan bij de bruggen, en daaruit bleek dat ze niet meer veilig zijn. Daarom werden ze per direct afgesloten.

Eind december werd besloten om de bruggen toch te repareren, zodat er een tijdelijke oplossing zou zijn totdat de nieuwe bruggen klaar zijn. De gemeente verwacht dat die nieuwe bruggen eind dit jaar pas klaar zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel