Nieuwe oproep aan Defensie: 'Kom snel met duidelijkheid over superkazerne'

ZEEWOLDE • Di 4 april 2023 | 16:30 • Dinsdag 4 april 2023 | 16:30

Het ministerie van Defensie moet snel duidelijkheid geven over de komst van een grote kazerne in het buitengebied van Zeewolde. Leefbaar Zeewolde doet die oproep in een brief aan het ministerie.

Defensie wil een grote militaire kazerne bouwen in Flevoland. De plek in de buurt van de Nijkerkerbrug wordt als meest geschikt gezien. In totaal is er zo'n 500 hectare grond nodig voor de locatie van de Landmacht. Het kabinet neemt deze zomer een besluit, maar tot die tijd deelt Defensie weinig inhoudelijke informatie over het plan.

Leefbaar Zeewolde wil dat de plannen verder worden toegelicht. Dan kan de gemeente met inwoners in gesprek gaan over de voorgenomen bouw van de superkazerne. Boeren die een bedrijf hebben in het gebied zitten nu in onzekerheid, zegt de grootste partij in de gemeenteraad. Het ministerie moet voor 12 mei met meer duidelijkheid komen en niet langer wachten, eist Leefbaar. Dan kunnen de plannen worden besproken tijdens een bijeenkomst van de gemeenteraad.

Al eerder om duidelijkheid gevraagd
Het is niet voor het eerst dat de partij vraagt om duidelijkheid. Eind januari werd er ook al een oproep gedaan. Daar kwam toen geen reactie op vanuit Defensie.

Een dag na publicatie van dit bericht, is er contact geweest tussen Defensie en Leefbaar Zeewolde. "Defensie heeft inderdaad een brief van Leefbaar Zeewolde ontvangen (31 januari) met een aantal vragen en het verzoek om daar op te reageren, maar door een intern misverstand is dat niet gebeurd", erkent een woordvoerder. "Wij hebben inmiddels contact opgenomen met Leefbaar Zeewolde om aan te geven dat we het heel vervelend vinden dat de brief is blijven liggen en hebben aangegeven zo spoedig mogelijk te reageren op deze en de nieuwe brief die is gestuurd door Leefbaar Zeewolde", meldt Defensie aan de Lokale Omroep Zeewolde.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel