Jongerenafdeling ChristenUnie vraagt uitleg over samenwerking met PVV

FLEVOLAND • Vr 28 april 2023 | 12:45 • Vrijdag 28 april 2023 | 12:45

De jongerenafdeling van de ChristenUnie, PerspectieF, wil dat Harold Hofstra (CU) uitlegt waarom de Flevolandse fractie een coalitie wil vormen met de PVV. PerspectieF heeft hem uitgenodigd voor een gesprek. Daar heeft de fractievoorzitter van de ChristenUnie Flevoland nog niet op gereageerd.

In een mail vraagt PerspectieF Hofstra om in hun podcast te praten over zijn afwegingen om verder te gaan met de PVV en vragen van hun leden daarover te beantwoorden. "Tot nu toe hebben we geen reactie gekregen op deze uitnodiging. Dat verbaast ons", zegt PerspectieF-voorzitter Jens Mostert.

Hofstra wil ook geen antwoord geven op vragen van Omroep Flevoland over het in zee gaan van de CU met de PVV. Mostert: "Heel vreemd dat hij helemaal niets wil zeggen hierover."

De BBB, ChristenUnie, PVV, VVD en SGP zijn begonnen aan het formatieproces nadat de verkenners Pieter van Maaren en Herman Sietsma aangaven hiervoor geen inhoudelijke bezwaren te zien. Landelijk voorzitter Ankie van Tatenhove van de ChristenUnie noemde zo'n coalitie eerder niet geloofwaardig.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel