Jongen rijdt met brandende scooter 'relrotonde' op

URK • Wo 13 september 2023 | 15:17 • Woensdag 13 september 2023 | 15:17

Twee scooters en verschillende kliko's zijn dinsdagavond op Urk in brand gestoken op de beruchte rotonde aan de Akkers. De Urker brandweer moest daarom rond 21:30 twee keer in actie komen.

Op een filmpje is te zien dat één van de vermoedelijke brandstichters op een brandende scooter de rotonde op rijdt. Op dat moment was de brandweer al één keer aanwezig geweest om een andere scooter te blussen. De jongen botst op de resten van de eerste scooter en springt daarna van zijn brandende exemplaar af.

Na het in de brand steken van de tweede scooter konden de Urker brandweerlieden opnieuw de tocht naar de rotonde aan de Akkers maken. In de tussentijd werden ook nog verschillende afvalcontainers op het vuur gegooid.

De smeulende resten zijn later op de avond weggehaald door medewerkers van wijkbeheer. De gemeente Urk zegt op de hoogte te zijn van de brandstichting, maar uit te gaan van een incident. Daarom worden er voorlopig geen maatregelen genomen bij de rotonde. In het verleden is er bijvoorbeeld cameratoezicht geweest. 

112_Spotter_Urk
112_Spotter_Urk
Onverwachte brand, daarom geen ouderwacht
Omdat de brandstichting nu heel onverwachts begon en de politie ter plaatse kwam, was er niemand van de Urker ouderwacht aanwezig. Bij eerdere brandjes op de rotonde konden ouderwachters voorkomen dat het verder uit de hand zou lopen.

De oprichting van de ouderwacht volgde op de welbekende vuurwerkrellen in het dorp. In 2020, 2021 en 2022 kwam het in het najaar meerdere keren tot rellen rond de rotonde aan de akkers. Meermaals moest daarbij ook de Mobiele Eenheid in actie komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel