Nog veel vragen over plannen voor nieuwe hoogspanningsverbinding

ZEEWOLDE • Di 24 oktober 2023 | 22:35 • Dinsdag 24 oktober 2023 | 22:35

Bij inwoners van Zeewolde leven nog veel vragen over de nieuwe plannen voor een extra hoogspanningsverbinding tussen Diemen en Ens. Dinsdagavond werden tijdens een inloopbijeenkomst nieuwe plannen gepresenteerd. "Fijn dat er extra routes zijn, maar het blijft de vraag welke route er uitgezocht gaat worden. Daar ben ik nog benieuwd naar", vertelt een vrouw.

Eerder was Zeewolde, waaronder de gemeenteraad, fel tegen de eerste plannen voor de hoogspanningsverbinding. Begin dit jaar werden vijf mogelijke routes gepresenteerd. Een van die routes ging door Zeewolde en ook vlak langs een Natura 2000-gebied. Volgens de gemeenteraad zou dat leidden tot een aantasting van de kwaliteit van leven in het dorp.

De plannen leverden in totaal ruim 680 zienswijzen op van bewoners. Daarop besloot netbeheerder TenneT zeven extra routes op te nemen in het onderzoek. Nu liggen er in totaal twaalf tracés. Zo loopt er nu ook één langs de Gooiseweg. Volgens Matthijs Coops van TenneT is dat de reden van de extra inloopbijeenkomst in Zeewolde.

Goed geluisterd
Naast bewoners kwamen ook politici langs op de avond, die gehouden werd door het ministerie van Economische Zaken en netbeheerder TenneT. "De eerste indruk is dat er goed geluisterd is naar de inwoners van Zeewolde", zegt Manno Jonker van Leefbaar Zeewolde.

Later deze maand volgen ook nog bijeenkomsten in De Meerpaal in Dronten (30 oktober) en in de stadhuizen van Almere (31 oktober) en Lelystad (2 november). In het voorjaar van 2025 wordt door de minister de voorkeursroute bepaald.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel