Nieuwe dienstregeling openbaar vervoer gaat vandaag in: wat is er anders?

FLEVOLAND • Zo 10 december 2023 | 11:50 • Zondag 10 december 2023 | 11:50

Vanaf vandaag gaat er het een en ander veranderen in het Flevolandse openbaar vervoer. De nieuwe bussen van RRReis gaan vandaag rijden in de provincie en ook de nieuwe dienstregeling van de NS gaat in.

De dienstregeling van de bussen gaat door de komst van de nieuwe vervoerder ook een beetje op de schop. Zo wordt de dienstregeling uitgebreid met vijf nieuwe snelreislijnen. Voor een groot deel van de lijnen veranderen de vertrektijden en aansluitingen.

Wil je precies weten wat er in jouw gemeente verandert qua bussen? Bekijk hier het volledige overzicht.

NS
Landelijk gezien komen er 1800 treinritten extra per week bij. In Flevoland gaan er op vrijdag drie extra sprinters per uur rijden in de ochtendspits van Almere Oostvaarders naar Amsterdam Centraal. Ook zijn er drie extra sprinters in de avondspits van Amsterdam Centraal naar Almere Oostvaarders.

Buiten de spits gaan er juist minder treinen rijden. Tussen Amsterdam Centraal en Almere Oostvaarders gaan er buiten de spits nog maar twee in plaats van vier sprinters per uur. De provincie liet eerder al weten niet blij te zijn met de vermindering van het aantal treinen.

Lees hier wat er verandert op het spoor.

6,2 miljoen voor verbetering
De provincie heeft 6,2 miljoen euro gekregen om ervoor te zorgen dat de prijzen van het regionale openbaar vervoer komend jaar niet stijgen. Een busrit blijft komend jaar dus nog dezelfde prijs. Het geld moet ook gebruikt worden om het regionale openbaar vervoer structureel te verbeteren.

Ook een treinkaartje wordt nog niet duurder. De Tweede Kamer heeft een prijsverhoging voorkomen door 120 miljoen euro uit te trekken voor de NS.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel