Dit wordt de naam van de nieuwe ontsluitingsweg tussen Urk en Tollebeek

URK • Do 14 december 2023 | 20:00 • Donderdag 14 december 2023 | 20:00

De naam voor de toekomstige randweg bij Urk is bekend. Als de weg tussen Urk en Tollebeek klaar is, gaat deze 'Spuiweg' heten. In juni werd er een prijsvraag uitgeschreven voor de weg. Anna Schuttel uit Urk diende de winnende naam in.

Om de zuidwesthoek van Noordoostpolder én Urk in de toekomst goed bereikbaar te houden, komt er over een paar jaar een nieuwe ontsluitingsweg. De ingediende naam van Schuttel kwam in beide gemeenten nog niet voor.

Motivatie
Samen met de motivatie, gaf dat voor de jury de doorslag. Een spui(gat) is een gat op een schip waar al het water naar buiten kan (terug de zee in) dat op het dek komt. De nieuwe weg wordt dus een extra ontsluiting voor de twee gemeenten, waardoor de mensen sneller buiten het eigen woongebied kunnen komen.

De winnares kreeg namens het projectteam een prijzenpakket en later wordt ze door de provincie en gemeenten Noordoostpolder en Urk extra in het zonnetje gezet.

Locatie
De vraag is nog even wat de beste locatie is voor de nieuwe weg. Daar wordt nu verder onderzoek naar gedaan. Zo wordt er onder meer gekeken naar de effecten op het milieu en de gevolgen voor omwonenden. Die hebben namelijk verschillende zorgen over mogelijke bijeffecten van de nieuwe weg geuit. Volgens Jan de Reus, gedeputeerde Provincie Flevoland, komen eind 2024 de onderzoeksresultaten binnen.

Lees meer: Zorgen over mogelijk afsluiten Karel Doormanweg na aanleg randweg bij Urk

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel