Lift De Golfslag blijft onbetrouwbaar: brandweer moet weer iemand bevrijden

EMMELOORD • Zo 18 februari 2024 | 11:52 • Zondag 18 februari 2024 | 11:52

De brandweer moest zaterdagmiddag uitrukken naar De Golfslag in Emmeloord om iemand te bevrijden. Daar zat een persoon vast in een kapotte lift. “Dat is al de zoveelste keer in de afgelopen weken”, zegt een woordvoerder.

Nadat de brandweer diegene uit zijn benarde situatie bevrijdde, werd de lift buiten werking gesteld. “Het is aan monteurs om de lift weer te repareren.”

Gebeurt vaker
Het is niet de eerste keer dat het vernieuwde wooncomplex, waar in december de eerste mensen heen verhuisden, kampt met defecte liften. Vorige week zat een aantal bewoners en bezoekers ook al enkele uren vast.

Een van de twee liften in het pand is al meer dan twintig jaar oud en nodig aan vervanging toe, stelde een monteur toen. Er moeten nieuwe liftdeuren worden besteld en geïnstalleerd. Dat kan nog een tijdje deuren. Tot die tijd kunnen er storingen blijven ontstaan.

Senioren
Het probleem is extra acuut, omdat afgelopen week tientallen senioren vanuit woonzorgcentrum Wittesteijn naar De Golfslag verhuisden. Zorggroep Oude en Nieuwe Land huurt nu 73 appartementen in het gebouw, verspreid over zes verdiepingen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel