Ruim 4 miljoen euro voor nieuwe ideeën voor het platteland

FLEVOLAND • Zo 3 maart 2024 | 19:58 • Zondag 3 maart 2024 | 19:58

Inwoners, ondernemers en organisaties die een idee hebben om het Flevolandse platteland aantrekkelijker te maken, kunnen daar geld voor aanvragen bij de provincie Flevoland. Het gaat om een subsidieproject waar in totaal €4,2 miljoen voor beschikbaar is. Het geld is voor een groot deel afkomstig vanuit de Europese Unie.

De subsidieregeling is een vervolg op het zogenoemde LEADER-programma. In Flevoland wordt sinds 2016 geld beschikbaar gesteld binnen dit programma. Onlangs is besloten dat ook in de periode 2023-2027 projecten worden ondersteund.

Koesteren en stimuleren
Gedeputeerde Harold Hofstra is enthousiast over de verlenging van het subsidieproject: "Flevoland kent een groot landelijk gebied en dat moeten we koesteren. Het is voor deze provincie dan ook belangrijk om de ontwikkeling van ons platteland te stimuleren. LEADER helpt onze inwoners en ondernemers hierbij."

Eerdere projecten die geld kregen vanuit het Leader-programma zijn de nieuwe inrichting van MFC het Rietveld in Nagele, een opknapbeurt van de Leemkade in Kraggenburg, de bouw van het Avonturenhuis bij Scoutinglandgoed Zeewolde, een nieuw museum voor Urk en de aanleg van de beleeftuin in Biddinghuizen.

De inschrijving start dinsdag 2 april. Mensen en organisaties met een idee kunnen contact opnemen met een coördinator van het Leader-project om te onderzoeken of het plan in aanmerking komt voor de subsidie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel