Wolf in Dronten is horrorscenario volgens CDA, partij stelt vragen

DRONTEN • Do 14 maart 2024 | 14:58 • Donderdag 14 maart 2024 | 14:58

Het CDA Dronten maakt zich zorgen over de mogelijke komst van de wolf naar Flevoland. De afgelopen dagen zijn er meerdere schapen in Dronten en Swifterbant doodgebeten en in Biddinghuizen zijn pootafdrukken gevonden die lijken op die van een wolf. Volgens het CDA is daarmee de 'nachtmerrie van menig landbouwveehouder' werkelijkheid geworden.

Twee jaar geleden werd de wolf al eens gesignaleerd in Noordoostpolder. Als er niets gedaan wordt, denkt het CDA dat het een kwestie van tijd is voordat de wolf zich ook in Dronten thuis gaat voelen.

Permanente vestiging is volgens de fractie een horrorscenario voor de veehouders en levert een onveilig gevoel op voor inwoners van Dronten.

Lees ook: 'Flevoland is helemaal niet zo aantrekkelijk voor de wolf'

Maatregelen
De fractie heeft daarom vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Ze wil weten hoe het college kijkt naar het nieuws en welke maatregelen er genomen kunnen worden om te voorkomen dat de wolf zich permanent in het buitengebied van Dronten vestigt.

Ook wil de fractie weten wat de gemeente kan doen voor de getroffen ondernemers en welke schade er wordt vergoed.

Lees ook: Schapenhouder met handen in het haar door dode schapen: 'Het is echt ellende'

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel