Parkeerterrein gaat op de schop voor woningbouw Dokter Jansenpark

EMMELOORD • Za 16 maart 2024 | 14:00 • Zaterdag 16 maart 2024 | 14:00

De werkzaamheden voor de bouw van woningen op het terrein van het Dokter Jansencentrum in Emmeloord zijn begonnen. Bomen zijn gekapt, nutsvoorzieningen worden aangelegd en de grond wordt de komende tijd bouwrijp gemaakt. Op het parkeerterrein verrijzen vanaf begin volgend jaar 26 appartementen en 37 woningen. Het zijn de eerste huizen van de toekomstige woonwijk Dokter Jansenpark.

Het Dokter Jansencentrum is momenteel in gebruik door meerdere zorgaanbieders. Dat verandert begin 2026, is de bedoeling. Dan moet het toekomstige gezondheidscentrum 'Het Vlie', verderop aan de Urkerweg, klaar zijn. Dat betekent dat onder meer Revalidatie Friesland en Zorggroep Oude en Nieuwe Land naar het nieuwe gebouw verhuizen. Vervolgens maakt het Dokter Jansencentrum gefaseerd plaats voor in totaal 293 woningen.

Woningen voor meerdere doelgroepen
Op de plek van de ziekenhuisgebouwen moet het parkachtige 'Dokter Jansenpark' verrijzen. De eerste fase van de huizen in de nieuwe wijk kan al gebouwd worden op het parkeerterrein van het ziekenhuis. OVT Ontwikkeling uit Emmeloord gaat deze 63 woningen bouwen. Het zijn zogenoemde 'stadswoningen' voor alle doelgroepen, zegt projectontwikkelaar Willem van Tilburg. De verkoop begint in het najaar. Dan moeten de prijzen ook bekend zijn.

Uiteindelijk moeten alle huidige gebouwen op het terrein van het Dokter Jansencentrum worden gesloopt voor het Dokter Jansenpark. In deze wijk komen zowel huur- als koopwoningen voor alle doelgroepen. Gekeken wordt of meerdere elementen uit het ziekenhuis kunnen terugkeren in het park. Dan valt te denken aan het naambord en aan kunstwerken uit het ziekenhuisgebouw.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel