Groen licht voor verbouwing sportschool tot arbeidsmigrantenhuisvesting

DRONTEN • Di 19 maart 2024 | 6:30 • Dinsdag 19 maart 2024 | 6:30

De verbouwing van voormalige sportschool De Bever in Dronten tot huisvesting voor arbeidsmigranten mag doorgaan. Dat heeft de rechtbank in Utrecht maandag bepaald. Omwonenden in de Planetenwijk zijn bang voor overlast van de arbeidsmigranten en spanden een zaak aan om de verbouwing van het pand tegen te houden.

Bewoners van de wijk vrezen dat er 'onbeperkt' arbeidsmigranten komen wonen in de voormalige sportschool aan de Educalaan. Maar volgens de rechter zijn de zorgen van de klagers minder zwaarwegend dan de belangen van de gemeente en de initiatiefnemer.

Plek voor 48 arbeidsmigranten
Pandeigenaar Eric Daniels wil 24 woningen realiseren in het gebouw waar vroeger sportschool De Bever zat. In de woningen kunnen maximaal 48 buitenlandse werkers verblijven, zolang ze maar in de regio werken. Daniels is ook de eigenaar van de opvang voor arbeidsmigranten op het Agripark in Dronten.

De daar opgevangen werkers zouden voor veel overlast zorgen bij de nabijgelegen Aeres Hogeschool en studentenvereniging USRA. Op die locatie zouden onder meer fietsen worden gestolen.

Bewoners van de Planetenwijk zijn bang dat de arbeidsmigranten in de Bever voor soortgelijke incidenten zullen zorgen. Ook zijn de klagers bang dat de eigenaar veel meer migranten gaat huisvesten.

Komst werkers zo goed als zeker
De rechter ziet geen reden om de verbouwing te stoppen. De gemeente ziet ook geen problemen in de opvang op die locatie. De afstand tussen de oude sportschool en de huizen is volgens Dronten groot en aan de buitenkant van het gebouw verandert bijna niets.

De verbouwing van het pand is trouwens al begonnen, maar ligt sinds eind vorig jaar stil door gesteggel over de afgegeven vergunning. Met de uitspraak van de rechtbank lijkt de komst van de arbeidsmigranten zo goed als zeker.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel