KNVB wijst bezwaar SV Lelystad over strafschoppenserie af

LELYSTAD • Wo 12 juni 2019 | 16:33 • Woensdag 12 juni 2019 | 16:33

De KNVB heeft het bezwaar van SV Lelystad tegen de nieuwe strafschoppenserie afgewezen. Dat meldt de club op zijn website. De bond beroept zich op de reglementen en ziet geen reden om op dit besluit terug te komen.

Dinsdag maakte de KNVB bekend dat de penalty's van de wedstrijd SV Lelystad - Unicum van afgelopen weekend gedeeltelijk opnieuw moeten. SVL maakte hiertegen bezwaar, omdat spelers van de club nog tijdens de wedstrijd de scheidsrechter hadden gewaarschuwd dat de penalty's niet meer op de juiste manier werden genomen. Uiteindelijk kwam SV Lelystad als winnaar uit de bus. De scheidsrechter van dienst, de heer Stegeman, heeft via de KNVB wel excuses aangeboden en zijn fout erkend.

Donderdagavond vanaf 20.00 uur wordt de strafschoppenserie vanaf de dertiende penalty hervat. Op dat moment was de stand 5-5.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (9)

 • Lambert

    Vr 14 juni Vrijdag 14 juni

  Het hernemen heeft geen andere kijk op de zaak gegeven. Succes sv Lelystad

  reageer
 • Lambert

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  Uitslag hernemen in t voordeel sv Lelystad. Blijkt toch enige gerechtigheid na 't falen van een scheids.

  reageer
 • Blauw-wit

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  stiekem spandoeken op het Unicum veld leggen, zielig toen je ware gezicht

  reageer
 • Jeffrey

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  Ik zou het prachtig vinden om beide ploegen in de 2e klasse te zien volgend jaar. Beide geen kwaliteiten genoeg voor de 1e klas. Wat mij betreft is svi de grote winnaar van deze situatie en zien we de Zwollenaren in de 1e klas volgend jaar.

  reageer
 • Michael

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  Beste Tamara en Oet, ik ben inderdaad van het een en andere op de hoogte en ook ik stond naast de scheidsrechter ( die knappe gozer) hahaha en ik ben zeker niet partijdig en was inderdaad aanwezig
  Mvr gr Michael

  reageer
 • Frenky

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  Belchinees?

 • laat alle reacties zien
 • Tp

    Wo 12 juni Woensdag 12 juni

  Als ik de KNVB was dan zou ik de hele wedstrijd laten overspelen,
  Met exact de zelfde spelers en opstelling. Jammer dan...

  reageer
 • Bert

    Wo 12 juni Woensdag 12 juni

  Onmogelijk. Er zijn regels die afgelopen zaterdag zijn overtreden, nota bene door de scheids. Deze regels, het belachelijke ABBA -systeem, zijn eerder overtreden, na bezwaar hiertegen heeft de KNVB een besluit genomen. Het destijds genomen besluit moet je ook nu handhaven. Dus i.c. beginnen met de strafschop of zoals je wilt de penalty nr 13, door Unicum, gevolgd door 14 en 15 door B, lees SV Lelystad '67. Tot morgen.

 • Michael

    Wo 12 juni Woensdag 12 juni

  Tja eerst unicum in beroep ( heel veel komentaar van SVL kant want dat is zo onsportief) maar dan toch gelijk krijgen van de knvb wat dit beroep betreft. Maar wat schetst mijn verbazing dat SVL protest aantekend tegen dit besluit, mmmm ook onsportief? Tja niet geschoten is altijd mis niks op tegen hoor maar vindt het zeer raar dat er zaken bij gehaald worden die hier niets mee te maken heeft zoals: unicum zou op de rand staan van bankroet dit heeft er niets mee te maken en ook dat er spelers zich gaan overschrijven van SVL naar unicum heeft er ook niets mee te maken en dat er vuurwerk is af gestoken tijdens de wedstrijd ook niet waar en dat er spelers zich gingen bemoeien met de strafschoppen is ook niet waar. Ik ben niet partijdig hoor maar ik wordt een beetje misselijk van mensen die zomaar iets opschrijven maar met uitdelen van hersenen behoorlijk achteraan hebben gestaan

  reageer
 • Oet

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  Ik heb helemaal niks met deze verenigingen en ben er niet geweest maar vind je verhaal wel vreemd. Blijkbaar weet jij al de in en outs gebeuren binnen svl en unicum. Ik lees in het verslag dat de spelers de scheidsrechter hadden gewaarschuwd en jij zeg dat het niet waar is. Ik neem aan dat jij tijdens de strafschoppen steeds naast de scheids stond zodat je alles heb meegekregen.

 • Tamara

    Wo 12 juni Woensdag 12 juni

  Niet partijdig maar je weet wel wat wel en niet waar is en gebeurt is... zul je aanwezig geweest zijn bij de wedstrijd en dan misschien toch partijdig zijn?!!?

 • Gerrit

    Wo 12 juni Woensdag 12 juni

  leuk verhaal voor het jaarboek!

  reageer
 • Jan

    Wo 12 juni Woensdag 12 juni

  Wat een soap!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert