Gevangenis blijft mogelijk open

ALMERE
De Penitentiaire Inrichting Almere blijft naar alle waarschijnlijkheid open. Dat komt omdat aangekondigde bezuinigingen worden teruggedraaid. Het kabinet bezuinigt 1,2 miljard minder dan eerder aangekondigd.

De voorgenomen bezuinigingen op het Openbaar Ministerie worden daarmee geschrapt en dat betekent dat de sluiting van meerdere gevangenissen niet door hoeft te gaan. Het plan om de inrichting in Almere in 2019 te sluiten lijkt daarmee van de baan.

De gemeente Almere kon niet bevestigen dat de gevangenis open blijft. Het ministerie heeft de gemeente nog niet officieel op de hoogte gesteld.

Vakbond FNV is ervan overtuigd dat de Penitentiaire Inrichting Almere open blijft. De bond voerde in april nog actie met het personeel om de sluiting van de gevangenis in Almere tegen te houden.

reacties (7)

 • Dr.Jake

   

  Mooi ! Kunnen de stenengooiers ook meteen voor minstens 1 week terecht.

  reageer
 • .\/\/.

   

  In Bromsnor-achtige sprookjes misschien wel, maar in een rechtsstaat gaan alleen mensen die veroordeeld zijn naar de gevangenis.

 • Flevoburger

   

  Een toezegging / belofte van dit kabinet in het jaar voor de verkiezingen. ( Iedere burger € 1000, , geen geld meer naar Griekenland, iedere euro komt met rente terug, "wij zullen de uitslag van het referendum respecteren / erkennen" , de onderste steen komt boven..... ) Eerst maar eens afwachten wat er NA de verkiezingen gebeurd.

  reageer
 • erik

   

  in almere zit ook de meeste criminaliteit.je leeste de laatste tijd niks anders bus overvallen in almere

  reageer
 • Rob

   

  Vond het al vreemd, in Belgie hebben ze cellen tekort, in Noorwegen ook maar in het brave Nederland hebben ze geen boeven meer en vandaar dat ze gesloten worden, waarom laten ze deze nu open terwijl er eerder besloten was deze te sluiten, zal wel een vergissing zijn en na de verkiezingen zal die alsnog gesloten worden.

  reageer
 • syrier

   

  wat heb je aan een lege gevangenis, want er zijn geen gasten meer. misschien wil het coa het gebouw wel huren, of conneexxion

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rinus

   

  Is ook wel nodig in Almere.

  reageer
 • carl

   

  Ach uitstel van executie, na de verkiezingen gaan ze gewoon weer door met bezuinigingen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert