PvdA blijft in college na vertrek Herrema

ALMERE • Zo 24 juni 2018 | 22:29 • Zondag 24 juni 2018 | 22:29

De PvdA-fractie in de Almeerse gemeenteraad vindt dat er voldoende vertrouwen is om in het college van burgemeester en wethouders te blijven. Het is niet gelijk helemaal koek en ei. Er moet volgens fractievoorzitter Kerim Iskender nog wel in de relatie met de coalitiepartners het een en ander gebeuren. Maar hij gaat er vanuit met deze coalitie de komende vier jaar te kunnen voltooien.

De PvdA heeft zondagavond bekendgemaakt op zoek te gaan naar een vervanger voor haar eigen wethouder Tjeerd Herrema. Die kwam in de problemen nadat hij mogelijke onbetamelijke berichten stuurde naar een journalist. Daar loopt nog een onderzoek naar van de gemeentelijke ombudsman.

Geen druk vanuit landelijke PvdA


"Het voelt misschien aan als een verkeerde beslissing, maar we denken dat dit het beste is voor de mensen die op ons gestemd hebben", aldus Iskender. De PvdA-fractie heeft het besluit volgens hem genomen na goed naar partijleden te hebben geluisterd. Ook moesten gesprekken met de coalitiepartners worden gevoerd. Die waren goed maar niet leuk, aldus Iskender.

Er is volgens hem geen druk uitgeoefend door de landelijke PvdA om in het college te blijven. De PvdA deed het bij de gemeenteraadsverkiezingen in Almere goed, in tegenstelling tot het landelijke beeld. 

Iskender niet in de race als nieuwe wethouder


De PvdA heeft nog geen namen van mogelijke wethouderskandidaten om wethouder Tjeerd Herrema te vervangen. De partij gaat op zoek naar een kandidaat die qua profiel het best past bij de portefeuilles die Herrema had. Iskender zegt dat hij zelf niet in de race is om Herrema op te volgen. 

ChristenUnie reageert verheugd


De fractie van de ChristenUnie Almere zegt blij te zijn met het besluit van de PvdA. "De afgelopen maanden is met Liefde voor Almere hard gewerkt aan een mooi, sociaal en betrokken coalitieakkoord. Het is goed dat wij dat in een collegiaal bestuur nu gaan uitvoeren", schrijft fractievoorzitter Hans van Dijk.  

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel