Minister: gespreksverslagen faillissement ziekenhuis blijven geheim

FLEVOLAND • Ma 24 december 2018 | 11:47 • Maandag 24 december 2018 | 11:47

Minister Bruins geeft in het faillissement van de MC IJsselmeerziekenhuizen geen inzage in stukken die door Omroep Flevoland zijn opgevraagd via een Wob-verzoek. Het gaat om verschillende documenten die zijn opgesteld naar aanleiding van gesprekken tussen de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), de Raad van Bestuur en de Raad van Toezicht van de MC Groep.

Omroep Flevoland wilde deze gespreksverslagen, rapporten en correspondentie inzien om te onderzoeken of het faillissement van de IJsselmeerziekenhuizen ook echt als een verrassing kwam. De minister gaat niet mee in dit verzoek, vanwege vier verschillende onderzoeken die momenteel al lopen naar het faillissement.

"Het is van groot belang dat de onderzoekscommissie ongehinderd en gedegen onderzoek kan doen naar de feiten, zonder daarbij beïnvloed te worden door de publieke opinie of bij de ontstane situatie betrokken partijen", zo staat in de reactie van Bruins te lezen.

"Daarnaast bestaat het risico dat partijen, die bij de faillissementen betrokken zijn, de beschikking krijgen over informatie waarmee zij richting de onderzoekscommissie het beeld over hun rol en aandeel in het faillissement kunnen beïnvloeden, hetgeen de doelstelling van de onafhankelijke commissie in gevaar brengt", zo schrijft de minister.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel