Aankoop ziekenhuispand: "Naar eer en geweten gehandeld"

EMMELOORD • Ma 14 januari 2019 | 13:45 • Maandag 14 januari 2019 | 13:45

De gemeente Noordoostpolder heeft "naar eer en geweten gehandeld" rondom de aankoop van het Dokter Jansencentrum in Emmeloord. Dat zegt wethouder Marian Uitdewilligen in reactie op de aangekondigde schadeclaim van een groep investeerders.

Voorkennis
Volgens de investeerders heeft de gemeente het pand gekocht met voorkennis. In een vroeg stadium zouden financiële gegevens zijn gedeeld met de gemeente, omdat die niet werd beschouwd als concurrent. Later bleek dat de gemeente toch interesse had in het Dokter Jansencentrum en heeft ze het gebouw gekocht. Volgens de investeerders heeft de gemeente de aankoop gedaan op basis van de informatie die eerder was gedeeld.

Advocaat gemeente
De advocaat van de gemeente heeft een brief gestuurd aan de investeerders. Daarin staat dat de financiële informatie is gedeeld, zonder dat daar door de gemeente om is gevraagd en door de investeerders "volledig op eigen initiatief" is verstuurd. Daarnaast zou de gemeente nooit hebben bevestigd of ontkend dat ze aan de bieding voor de koop van het pand zou deelnemen.

Raadsvergadering
Komende donderdag vergadert de gemeenteraad van Noordoostpolder over de aankoop. De raad was vooraf niet geïnformeerd door het college, omdat het een geheim besluit was.

Verschillende politici hebben aangegeven vragen te hebben over de kwestie. Zo is nog niet bekend voor welk bedrag het gebouw is gekocht en waarom de raad niet is verteld dat er investeerders waren die het pand wilden kopen. Een woordvoerder van wethouder Uitdewilligen laat weten dat zij voorafgaand aan de vergadering nog geen uitspraken doet over de aankoop.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel