Burgemeester spreekt getroffen gezin en maant tot kalmte

URK • Di 12 maart 2019 | 19:03 • Dinsdag 12 maart 2019 | 19:03

Burgemeester Pieter van Maaren heeft dinsdagavond een telefonisch gesprek gehad met het gezin dat maandagavond het mikpunt was van ongeregeldheden. Dat meldt de gemeente Urk. Vooral de moeder van het gezin maakt zich zorgen.

Van Maaren: "Ik heb namens de gemeenschap van Urk betrokkenheid getoond en haar zorg gedeeld. Ook heb ik gezegd dat de politie maatregelen heeft genomen om herhaling te voorkomen. Het contact is door de familie zeer op prijs gesteld."

Aanhoudingen
Voor de mishandeling in de woning aan de Noorderpalen is dinsdagmiddag een 18-jarige man uit Urk aangehouden. Hij heeft zich aan het eind van de middag zelf bij de politie gemeld. Hij wordt verdacht dat hij betrokken was bij het binnendringen van de woning waarbij twee Urkers in gevecht raakten met de bewoners. Hierbij raakte een 36-jarige vrouw licht gewond.

Daarnaast is de 21-jarige Urker die de zoon van het Nederlands-Marokkaanse gezin bedreigde in een filmpje in een whatsapp-groep ook aangehouden. Hij dreigde in een filmpje met een vuurwapen en zei: "Souf ik heb een berichtje voor je man. Je gaat kogels eten vriend". De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Burgemeester Peter van Maaren roept een ieder nu op om rust en kalmte te bewaren. "Er zijn aanhoudingen verricht, de politie doet haar werk. Het heeft geen enkele zin om naar Urk te komen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel