Tweede verdachte (14 jaar) aangehouden voor mishandeling Urk

URK • Wo 13 maart 2019 | 11:42 • Woensdag 13 maart 2019 | 11:42

De politie heeft een 14-jarige jongen uit Urk aangehouden vanwege betrokkenheid bij de mishandeling in de woning aan de Noorderpalen maandagavond. Dat was de avond dat er grote onrust was in het dorp. Honderden jongeren waren op de been en een aantal bestormde de woning van een Nederlands-Marokkaans gezin.

Aanleiding was mogelijk een ruzie tussen twee Urkers over een meisje. Nadat een aantal jongeren de woning van het gezin binnen was gedrongen, raakten ze in gevecht met de bewoners. Daarbij raakte de moeder gewond. In verband met de mishandeling meldde een 18-jarige Urker zich dinsdag al aan het einde van de middag al op het bureau.

"Je gaat kogels eten vriend"
Daarnaast hield de politie een 21-jarige Urker aan die de zoon van het Nederlands-Marokkaans gezin bedreigd had met de dood. In een whatsapp-gesprek werd een filmpje geplaatst waar hij met een pistool dreigt en zegt: "Souf ik heb een berichtje voor je man. Je gaat kogels eten vriend".

Politiecontroles
Vanwege de angst dat het dinsdagavond opnieuw uit de hand zou lopen op Urk, was er veel politie op de been. Auto's werden aangehouden op toegangswegen naar Urk. Daarbij zijn ook twee aanhoudingen verricht. Volgens de politie kon iemand zich niet legitimeren. De ander had een honkbalknuppel bij zich. De knuppel is in beslag genomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel