Höhle stopt als fractievoorzitter PvdA

ALMERE • Wo 13 november 2019 | 19:44 • Woensdag 13 november 2019 | 19:44

Leida Höhle stopt als fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid in Almere. Raadslid Ruud de Jonge volgt haar op. Höhle blijft wel in de gemeenteraad zitten.

Volgens een persverklaring van de partij heeft ze om persoonlijke redenen moeten besluiten om het fractievoorzitterschap neer te leggen.

"Met name het grote tijdsbeslag en de daarbij horende druk hebben haar doen in zien dat het fractievoorzitterschap op dit moment helaas onverenigbaar is met haar dagelijkse werk en privéleven", staat te lezen in de verklaring.

Onrust in de fractie
Höhle kondigde haar vertrek aan in een week dat de PvdA zwaar onder vuur ligt. Andere collegepartijen reageerden onaangenaam verrast op de voordracht van Laura Bouwmeester als nieuwe wethouder terwijl er nog gesprekken werden gevoerd over het eventueel terugdringen van het college van 7 naar 6 wethouders. Ze reageerde deze week niet op telefoontjes en berichtjes van Omroep Flevoland met het verzoek om uitleg te geven. Donderdagavond zou ze zich waarschijnlijk moeten verantwoorden over de ontstane situatie tijdens de Politieke Markt.

Tweede fractieleider die vertrekt
Höhle was nog geen jaar fractievoorzitter en is de tweede PvdA-fractieleider die deze periode vertrekt. Ze volgde eind vorig jaar Kerim Iskender op. Hij lag vorig jaar zomer zwaar onder vuur vanwege zijn rol bij het vertrek van wethouder Tjeerd Herrema. Hij verliet een paar maanden later de politiek omdat hij meer tijd met zijn gezin, familie en vrienden wilde doorbrengen.

De PvdA verloor deze periode naast wethouder Herrema ook wethouder Loes Ypma en de fractie verloor een zetel doordat Hassan Buyatui zich afscheidde.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel