Nabestaanden willen spreekrecht in moordzaak Rode Klif

LELYSTAD • Di 3 maart 2020 | 19:51 • Dinsdag 3 maart 2020 | 19:51

Nabestaanden van de 72-jarige man die in april 2019 werd vermoord in zijn appartement in Het Rode Klif in Lelystad willen gebruik maken van hun spreekrecht. Ze gaan ook een schadeclaim indienen. Dat bleek tijdens de proformazitting die dinsdag in de Lelystadse rechtbank werd gehouden.

Het slachtoffer werd op 28 april gevonden maar was toen al een tijdje dood. Het exacte moment van overlijden was niet meer te achterhalen. Een paar dagen later werden twee mannen opgepakt die bekenden hem met een lint gewurgd te hebben.

Opvallend detail in deze zaak: het slachtoffer en de verdachten kenden elkaar uit de tbs-kliniek in Almere. Het slachtoffer was weer op vrije voeten. Een van de verdachten was tijdens het misdrijf op verlof en de andere was ook een ex-tbs'er. De twee wilden de Lelystedeling beroven en hebben na zijn dood geld gepind, en een mobiele telefoon, ketting en contant geld meegenomen.

Tijdens een eerdere zitting gaven beide verdachten elkaar de schuld van de dood van de 72-jarige man. Ze zijn inmiddels onderzocht in het Pieter Baan Centrum, de resultaten daarvan zijn nog niet bekend. In mei is de inhoudelijke behandeling van deze zaak.

De moordzaak zorgde voor veel commotie gezien de tbs-achtergrond van alle betrokkenen, en vooral vanwege het feit dat een van de verdachten op proefverlof was. Er werden Kamervragen over gesteld en de Inspectie Justitie en Veiligheid stelde een onderzoek in.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel