Donderdag spoeddebat na rellen tegen avondklok

URK • Di 26 januari 2021 | 16:22 • Dinsdag 26 januari 2021 | 16:22

De gemeenteraad van Urk praat toch al deze week over de ongeregeldheden van afgelopen weekeinde en het handhaven van de avondklok. Het debat vindt donderdagavond om 18.00 uur plaats.

De gemeenteraad heeft er unaniem op aangedrongen om nog deze week te debatteren. Dat was aanvankelijk ook de wens van het CDA, maar het reglement van orde van de gemeenteraad schrijft dat de uitnodiging van een debat minstens zeven dagen van te voren wordt verstuurd. Er werd toen gekozen voor woensdag 3 februari, maar het debat wordt dus toch naar voren gehaald.

Avondklok
Het CDA wil met de andere fracties in gesprek over uitlatingen die de PVV en Hart van Urk vorige week over de avondklok hebben gedaan. De partijen wekten de suggestie dat zij vonden dat er niet gehandhaafd zou moeten worden op de avondklok. Die geldt sinds afgelopen zaterdag elke avond van 21.00 uur tot 04.30 uur om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Volgens het CDA kan de opstelling van de partijen van invloed zijn geweest op het gedrag van jongeren om zaterdagavond bij de haven te demonstreren. Dat ontaardde in rellen, waarbij de GGD-testlocatie in brand werd gestoken.

Livestream
De raadsvergadering is vanwege de coronabeperkingen donderdag niet voor publiek toegankelijk. Wel is er een livestream via www.urk.nl.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel