Kamervragen over mishandeling journalist op Urk

FLEVOLAND • Di 30 maart 2021 | 19:20 • Dinsdag 30 maart 2021 | 19:20

Drie VVD-Kamerleden willen onder meer weten hoe journalisten in de toekomst vrij en veilig hun werk kunnen doen. Daarover hebben de Kamerleden schriftelijke vragen gesteld aan de demissionaire ministers Grapperhaus en Slob. Aanleiding voor de vragen is de mishandeling van journalisten, afgelopen zondag op Urk en Krimpen aan den IJssel.

Zo werd een verslaggever van PowNed getrapt en aangereden door een automobilist toen hij vragen stelde aan bezoekers van de Sionkerk op Urk. De kerk heeft besloten om de coronarichtlijnen van de Rijksoverheid grotendeels naast zich neer te leggen en weer honderden bezoekers binnen te laten.

Verder willen de Kamerleden weten of er wel voldoende politie op de been was. De automobilist en de schoppende mannen zijn pas later aangehouden en niet meteen door de agent die het incident zag gebeuren. Dat is de politie op kritiek komen te staan. Eerder noemde het genootschap van hoofdredacteuren het politieoptreden gebrekkig. Burgemeester Cees van den Bos van Urk zei maandag dat de politie is gevraagd zich zondagochtend terughoudend op te stellen bij een dienst van de Sionkerk.

De Kamerleden hopen deze week nog op antwoorden van de demissionaire ministers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel