Keolis betaalt 2,9 miljoen na fraude bij aanbesteding

FLEVOLAND • Di 24 augustus 2021 | 12:28 • Dinsdag 24 augustus 2021 | 12:28

Busvervoerder Keolis betaalt 2,9 miljoen euro aan de provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland. Het gaat om een schadevergoeding voor de fraude die het bedrijf pleegde om in 2019 de concessie voor het busvervoer in de regio IJssel-Vecht in de wacht te slepen. Daar valt ook het stadsvervoer in Lelystad en het streekvervoer in een groot deel van Flevoland onder.

De fraude werd ontdekt vlak voor de concessie in december 2020 in werking zou treden. Keolis zou geheime afspraken hebben gemaakt met Chinese busfabrikanten. Flevoland besloot om niet meer met Keolis in zee te gaan en verlengde het oude contract met Arriva voor Lelystad. Gelderland en Overijssel huurden Keolis toch in via een noodconcessie.

De provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel hebben in overleg besloten dat Keolis 2,9 miljoen betaalt voor de schade die is ontstaan door de fraude. Het gaat volgens de provincies onder meer om de kosten die zijn gemaakt voor de noodconcessie en de verlenging van de concessie in Lelystad. Ook moet er een heraanbesteding komen. Die begint eind dit jaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel