Lijsttrekker FvD Urk biedt excuses aan voor uitspraken na verkiezingsuitslag

URK • Do 17 maart 2022 | 13:37 • Donderdag 17 maart 2022 | 13:37

Joas van der Reest, de lijsttrekker van Forum voor Democratie op Urk heeft zijn excuses aangeboden voor uitspraken die hij deed na de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen. Hij noemde twee fractievoorzitters 'dementerenden' en bekritiseerde de stemkeuze van zijn dorpsgenoten.

Op Twitter biedt hij Jan Koffeman van Hart voor Urk en Dittie Hoekstra van Krachtig Urk publiekelijk zijn excuses aan. Het waren die twee fractievoorzitters die hij wegzette met het stempel dementerend.

Forum voor Democratie dacht hoge ogen te gooien op Urk, omdat de partij een jaar geleden nog 1.200 stemmen trok tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Dat had bij de gemeenteraadsverkiezingen twee of drie zetels kunnen betekenen. In plaats daarvan bleef de partij plaatselijk steken op 307 stemmen en dat was bij lange na niet genoeg voor een zetel. Dat zelfs Thierry Baudet als lijstduwer op de lijst stond bleek dit keer geen effect te hebben.

De uitspraken van Joas van der Reest woensdagavond:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel