Demonstratie tegen verplaatsing verslaafdenopvang naar Poort

ALMERE • Do 26 januari 2023 | 14:21 • Donderdag 26 januari 2023 | 14:21

Inwoners van Almere Poort demonstreren donderdagavond bij het Stadhuis tegen de komst van verslaafdenopvang Domus. Volgende week is daar een informatiebijeenkomst over, maar volgens de protesterende buurtbewoners probeert de gemeente hun protest tegen te werken.

Volgens Natasha Chandi-Oemrawsingh van de stichting Bezwaar Wooncomplex Verslaafden in Almere Poort is er geen inspraak geweest over de verplaatsing van Domus vanuit het centrum naar Poort. De inwoners worden alleen geïnformeerd, en wij worden ten onrechte weggezet als mensen die zeuren, stelt ze. "We zijn helemaal niet tegen de mensen die in Domus wonen, maar tegen de voorgenomen locatie." Het gaat daarbij vooral om de veiligheid, stelt ze.

De stichting heeft ook bewaar tegen de manier waarop de gemeente de inwoners wil informeren. Er zou in november een informatiebijeenkomst zijn, maar die werd afgeblazen omdat er te veel mensen op afkwamen. De gemeente vreesde voor de veiligheid. De bijeenkomst staat nu op de agenda voor 31 januari in de Topsporthal. Daar is plek geregeld voor 450 geregistreerde bezoekers, maar volgens Chandi-Oemrawsingh willen veel meer mensen erbij zijn.

De stichting wijst erop dat de ook de politie en de afdeling gebiedsontwikkeling van de gemeente hebben gezegd dat de nieuwe locatie niet handig is. Zo zou de veiligheid in het geding zijn van de basisschoolleerlingen in de buurt, maar ook op het Aeres College.

Chandi-Oemrawsingh verwacht dat rond de 200 mensen zullen meedoen aan de demonstratie bij de aanvang van de raadsvergadering.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel