Opnieuw explosie in Almere: veel schade, geen gewonden

ALMERE • Zo 17 december 2023 | 10:42 • Zondag 17 december 2023 | 10:42

In de nacht van zaterdag op zondag is er een explosie geweest bij een woning aan de Valetaweg in de Almeerse Danswijk. Het is de tweede knal in één weekend. Bij het incident aan de Valetaweg sprongen de ramen in de voorgevel. Niemand raakte gewond, aldus de politie. 

De explosie was rond 1.00 uur. In de woning waren op dat moment meerdere bewoners aanwezig, waaronder een kind. Wat er precies is gebeurd is nog niet duidelijk. De Explosieven Opruimings Dienst (EOD) deed onderzoek na de knal.

Een paar uur eerder was er ook een schietpartij aan de El Grecostraat in de wijk Tussen de Vaarten. Daarbij zijn schoten gehoord en hulzen gevonden, gewonden zijn niet bekend.

Een nacht eerder nog explosie in Poort
In de nacht van vrijdag op zaterdag was er een explosie bij een woning aan het Freyjaplantsoen in Almere Poort. Dat zorgde voor veel rook in de woning. De schade bleef beperkt tot de hal en de voordeur.

Op het moment van de knal waren twee mensen in het huis aanwezig, mogelijk een moeder en kind. Zij bleven ongedeerd. De bewoners van twintig omliggende huizen moesten tijdelijk hun woning uit.

Het getroffen huis aan het Freyjaplantsoen is op last van de burgemeester voor twee weken verzegeld. Dat moet de kans op herhaling voorkomen. Mogelijk volgen nog meer maatregelen. 

Of er een verband is tussen de gebeurtenissen is nog niet duidelijk. De incidenten aan de Valetaweg en El Grecostraat worden nog onderzocht. 

VVD wil debat over explosies
Lesley van Hilten van de VVD in Almere laat op Twitter weten een debat over de reeks explosies in de stad te willen voeren. Al zeven maanden op rij zijn er dergelijke incidenten in Almere. Ook is er op dit moment cameratoezicht op zes locaties.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel