Marc Jaskulski uit Dronten twee maanden spoorloos; aandacht in Opsporing Verzocht

DRONTEN • Di 18 juni 2024 | 6:00 • Dinsdag 18 juni 2024 | 6:00

In het tv-programma Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond aandacht gevraagd voor de vermissing van Marc Jaskulski uit Dronten. De 36-jarige man is inmiddels al ruim twee maanden vermist.

Jaskulski vertrekt op maandag 15 april om 14.15 op zijn bruin/grijze Gazelle-fiets van zijn huis aan de Lancasterdreef. De dinsdag daarop wordt een grote zoekactie opgezet in het Roggebotzand. De telefoon van Jaskulski heeft namelijk voor het laatst verbinding gemaakt met een zendmast in de buurt van dit bosgebied. Daarom gaat de politie ervan uit dat Jaskulski daar naartoe is gefietst.

Zoektochten
De politie krijgt hulp van het Veteranen Search Team bij de zoektocht. Ruim 70 veteranen kammen samen met de politie het bos uit op zoek naar de verdwenen Drontenaar, maar hij wordt niet gevonden. De volgende dag wordt de zoektocht voortgezet. Dit keer zoeken dertig veteranen mee, een stuk verderop in het bos. Ook wordt een helikopter ingezet. Maar tevergeefs. De man wordt niet gevonden.

Daarom wordt op de donderdag ook de Mobiele Eenheid van de politie ingezet bij de zoektocht. Dit keer weer op een stukje verder in het bos, namelijk bij de Vossemeerdijk. De zoekers vormen een linie en hebben prikstokken bij zich. Ook worden honden, paarden en drones ingezet.

De zoeklocatie

Medicijnen
De politie laat weten dat het om een urgente vermissing gaat, omdat Jaskulski dringend medicijnen nodig heeft die levensreddend voor hem kunnen zijn. Om hem te vinden wordt er gekeken naar zijn pintransacties en zijn telefoonverkeer. Ook worden verschillende tips nagelopen, maar dat alles levert niets op.

De volgende dag wordt er niet meer in het bos gezocht, maar richt de politie zich op het water. Er wordt nu gezocht op alle wateren rondom Dronten. Het gaat om meren, tochten en kanalen waar fietspaden langslopen, in de hele gemeente. Meerdere politieboten worden ingezet daarvoor. Wederom wordt er niets gevonden.

Politiewoordvoerder Joost Lanshage over de vermissing:

Meerdere scenario's
De politie gaat inmiddels uit van meerdere scenario's. Zo zou de Drontenaar onwel geworden kunnen zijn door het gebrek aan medicatie. Ook wordt een misdrijf niet uitgesloten. Daarnaast houdt de politie de optie open dat Jaskulski zelf niet gevonden wil worden.

De zoektocht naar Jaskulski wordt gestaakt. De man is nog steeds vermist, maar volgens de politie heeft het geen zin meer om op de bonnefooi te gaan zoeken.

Lees ook: Grootscheeps zoeken naar een vermist persoon, hoe gaat dat in z'n werk?

Kampen
De maandag na Koningsdag wordt de zoektocht hervat. Jaskulski is inmiddels ruim twee weken vermist. Er wordt opnieuw gezocht in het Roggebotzand. De politie doet dit te voet en vanaf het water. Ook worden er flyers uitgedeeld in de directe omgeving van het bosgebied, in de hoop dat mensen informatie hebben.

De flyers

Twee dagen later breidt de politie de zoektocht uit naar Kampen. Het zou namelijk kunnen zijn dat Jaskulski daar naartoe is gegaan. Concrete aanwijzingen zijn er niet, maar omdat Kampen dichtbij het Roggebotzand ligt, sluit de politie het scenario niet uit dat de Drontenaar daarnaartoe is gegaan.

De uitbreiding is een gok, zegt de politie. "Je probeert alles om achter de verblijfplaats te komen en om duidelijkheid te krijgen van zijn vermissing", aldus een woordvoerder. Het is onduidelijk hoe Jaskulski het water eventueel overgestoken zou kunnen zijn. Zowel een scenario waarbij de Drontenaar over de Roggebotbrug is gegaan of met een bootje over het water is meegenomen.

Nog altijd spoorloos
Nu, twee maanden na de vermissing, is Jaskulski nog altijd spoorloos. In de hoop dat de Drontenaar gevonden wordt, besteedt de politie dinsdagavond aandacht aan de zaak in het TV-programma Opsporing Verzocht. De uitzending begint om 20:25 uur op NPO 2. De politie vraagt iedereen die tips of informatie heeft, dit te delen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel