Marc Jaskulski had mogelijk date voor verdwijning, politie deelt nieuwe informatie

DRONTEN • Di 18 juni 2024 | 20:53 • Dinsdag 18 juni 2024 | 20:53

De vermiste Marc Jaskulski uit Dronten was mogelijk op weg naar een afspraak via een datingapp en zou het slachtoffer van een misdrijf kunnen zijn. Dat vertelde de politie dinsdagavond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

Jaskulski werd op 15 april voor het laatst gezien toen hij wegfietste van zijn huis aan de Lancasterdreef. Zijn familie heeft al twee maanden niets meer van hem vernomen. Volgens de politie is dat extra zorgwekkend, omdat hij nierpatiënt is en ernstig ziek kan worden zonder medicijnen.

Afspraakje
In de uitzending van Opsporing Verzocht deelde de politie dat ze steeds meer aanwijzingen krijgt dat Jaskulski actief was binnen de LHBTI-gemeenschap, zonder dat zijn omgeving dit wist.

"Waarschijnlijk bezocht hij mannenontmoetingsplekken en was hij actief op datingsites", vertelde politiewoordvoerder Suzanne Lesquillier. Mogelijk had hij kort voor zijn verdwijning een afspraak gemaakt via de datingapp Grindr. "Maar met wie en waar weten we niet. Daarom hopen we op informatie van mensen die Marc kenden, bijvoorbeeld uit de LHBTI-gemeenschap, of die weten wat er met hem is gebeurd."

De politie doet nog steeds onderzoek naar de vermissing, en wil vooral weten wie de Drontenaar of zijn fiets gezien heeft. Ook wil de politie weten met wie Jaskulski had afgesproken. "Al was het maar om te horen dat Marc niet op de afspraak is aangekomen", zei Opsporing Verzocht-presentatrice Anniko van Santen.

De verdwijning
In de uitzending werd ook meer bekend over de verdwijning en Jaskulski zelf. De 36-jarige Drontenaar werkt als postbezorger op verschillende locaties, met name in Zwolle, Kampen en Dronten. Familie en vrienden omschrijven hem als sociaal en iemand die makkelijk contact maakt.

De Drontenaar belde vrijwel dagelijks met zijn ouders, maar deze kregen half april al even geen contact meer met hem. Ze gingen bij het huis van hun zoon kijken, maar hij was niet thuis en zijn fiets was weg. Ook zagen ze dat zijn medicijnen, die hij dagelijks nodig heeft, nog gewoon thuis lagen. De ouders doen direct aangifte en maken zich grote zorgen.

Lees ook: Marc Jaskulski uit Dronten al twee maanden spoorloos

De politie ontdekte dat Jaskulski op maandag 15 april op zijn Gazelle-herenfiets is vertrokken van huis. Hij draagt een groene ANWB-jas, een grijze joggingbroek en bruine schoenen.

Op camerabeelden uit de buurt is te zien dat hij de maandag van zijn verdwijning om 14:15 uur over de Langstraat fietste. Een halfuur later geeft zijn telefoon nog een signaal af in de buurt van bosgebied Roggebotzand, aan de oostkant van Dronten. Vanaf daar ontbreekt elk spoor.

Zoekacties
De politie zette een grote zoekactie op. Samen met het Veteranen Search Team, honden, paarden en drones werd er dagenlang gezocht in het bos. Ook de ME werd ingeschakeld om te helpen. Daarnaast werd er op het water in Kampen en Dronten gezocht, zoals het Vossemeer en Revemeer. Maar ook daar vond de politie geen aanwijzingen. Zowel Marc als zijn fiets lijken spoorloos.
De politie houdt inmiddels rekening met meerdere scenario's. Zo kan het zijn dat de Drontenaar onwel is geworden door een gebrek aan medicatie, een ongeluk heeft gehad of het slachtoffer is geworden van een misdrijf.

Lees ook: Grootscheeps zoeken naar een vermist persoon, hoe gaat dat in z'n werk?

'Geheim deel van zijn leven'
Ook zoekt de politie naar meer informatie over 'het min of meer geheime deel van zijn leven dat Marc afschermde voor zijn omgeving', bijvoorbeeld met wie hij omging en wie hem weleens zag bij bijvoorbeeld mannenontmoetingsplaatsen.

Voor iedereen die hier iets over weet, maar het lastig vindt om hier met de politie over te praten, is er het netwerk Roze in Blauw. Dat is een landelijk netwerk van de politie, speciaal bedoeld voor mensen uit de LHBTI-gemeenschap.

De politie roept iedereen op die hier iets over weet dit te delen. Dit kan via 0800-6070, dat is het nummer van de opsporingstiplijn, of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel