Gemeenteraad worstelt met nieuw onderwijsgebouw

LELYSTAD
De gemeenteraad van Lelystad gaat niet zonder slag of stoot akkoord met een uitgave van ruim 55 miljoen voor een nieuwe onderwijshuisvesting voor het middelbaar onderwijs. Dat bleek dinsdagavond tijdens een tweede bespreking over dit onderwerp.

De kritische opmerkingen vanuit de verschillende partijen hadden betrekking op de hoogte van het bedrag, de aangewezen locatie en het gegeven dat er dan maar één plek voor middelbaar onderwijs in Lelystad bestaat. Twee weken geleden sprak de raad ook al over het voorstel van het college van burgemeester en wethouders. Ook toen leefden er nog veel vragen bij de politiek over de campus. 

Twee nieuwe clusters
Het college wil bij scholengemeenschap De Rietlanden een nieuw scholencomplex bouwen. De drie bestaande scholen De Rietlanden, SGL en Arcus gaan dan op in twee nieuwe clusters: vmbo en havo/vwo. Hier is dan plek voor in totaal 4000 leerlingen. De nieuwe opzet moet de kwaliteit van het onderwijs verbeteren en opleidingen beter laten aansluiten op het bedrijfsleven.

De gemeenteraad spreekt de komende weken nog verder over dit plan.

reacties (7)

 • Flevoburger

   

  "de gemeente spreekt de komende weken nog verder over dit plan". Op z'n Lelystads gezegd: Het gaat dus nog een paar jaar duren voordat ze in het gemeentehuis überhaupt een idee hebben wat men gaat doen.

  reageer
 • Jo

   

  Ik denk ook niet dat het onderwijs er beter van word. De gemeente is gewoon te laat met onderhoud van de gebouwen. . Als dat netjes bij was gehouden hoefde er nu geen nieuw complex te komen waar veel mensen tegen zijn. Nu heeft men de keus waar ga ik heen..waar wil ik les.. waar wil ik mijn kind op school.

  reageer
 • EP

   

  De gemeente heeft nu eenmaal een wettelijke taak voor de onderwijsgebouwen. Het renoveren van de bestaande gebouwen is wellicht net zo duur, maar geeft geen impuls aan het verbeteren van het onderwijs in Lelystad. En het is een investering voor de komende 40 a 50 jaar.

  reageer
 • Rinus

   

  Teunis kun je beter aardrijkskunde lesgeven in een gebouw van 55 miljoen? Wat hebben stenen met lesgeven te maken? Lesgeven kun je overal, zelfs in een tent in de Sahara.

  reageer
 • Maartje

   

  55 miljoen??? En geen 500.000 voor gratis parkeren, cq. Redding van de Gordiaan? Ze zijn niet goed snik daar!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Teunis

   

  Gemeenteraad denk heel goed na, want 55 miljoen is heel veel gemeenschapsgeld. Maar neem nu wel snel een beslissing. Nog langer wachten is slecht voor het hele Lelystadse onderwijs! Docent aardrijkskunde SGL

  reageer
 • KC

   

  Je moet echt geen gebouw zetten aan de rand van Lelystad zetten. Breidt de Arcus uit en koppel hem aan het MBO. Dat is veel centraler. Maak er ook astublieft fabriek van. Is de locatie in het Smedingshuis ook onderzocht?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert