'Nieuwe actie boeren op 18 december'

FLEVOLAND • Di 10 december 2019 | 10:14 • Dinsdag 10 december 2019 | 10:14

De boeren gaan woensdag 18 december weer actievoeren vanwege de stikstofcrisis. Dat bevestigt de Zeewoldense melkveehouder Jeroen van Maanen van de actiegroep Farmers Defence Force (FDF). Welke vorm de actie gaat krijgen, wil hij nog niet vertellen.

Eén van de plannen die de afgelopen week circuleerden binnen de contactgroepen van boeren, is een blokkade van distributiecentra van supermarkten. De schappen zouden dan met kerst leeg zijn. Van Maanen wil dat bevestigen noch ontkennen. "Het is wel altijd verstandig om het kerstdiner wat eerder in huis te halen. Stel dat je een lekke band hebt op de dag dat je het wil kopen", meldt hij. FDF wil pas later, mogelijk pas op 18 december zelf, met details over de actie komen.

Eerst nog een ontbijt
Maandag 16 december ontbijten de boeren eerst nog met premier Mark Rutte en landbouwminister Carola Schouten. "Als Rutte maandagmorgen komt met een deal, en we eten er een gebakken eitje op, dan kunnen we altijd nog bekijken wat we doen", zegt Van Maanen.

Eerdere acties
De boeren trokken in september massaal naar Den Haag om te protesteren tegen de maatregelen rond de stikstofuitstoot. In oktober trokken de boeren naar de provinciehuizen. Eind vorige maand voerden ze actie langs de op- en afritten van snelwegen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel