Petitie voor terugkeer Tong van Lucifer

LELYSTAD • Vr 8 mei 2020 | 11:01 • Vrijdag 8 mei 2020 | 11:01

Er is een petitie gestart om het kunstwerk Tong van Lucifer terug te laten keren op de Knardijk bij Lelystad. Een aantal omwonenden en christelijke partijen in de provincie willen dat het kunstwerk daar nooit meer terugkomt, omdat het godslastering zou zijn.

"De Tong van Lucifer is erfgoed van Flevoland" en daarom hoort het volgens de starter van de petitie terug te keren op de dijk. De petitie is donderdag online gezet en werd binnen een dag al honderden keren ondertekend.

De Tong van Lucifer wordt momenteel gerestaureerd. Na een aantal zware stormen stond het beeld scheef. Toen bekend werd dat het bronzen gevaarte voor reparatie weggehaald zou worden, zei de Flevolandse SGP dat de partij wilde dat het kunstwerk nooit meer terug zou keren.

Half april startte een aantal omwonenden een petitie tegen de terugkeer van het kunstwerk. Die werd binnen enkele dagen ruim duizend keer getekend. Het beeld zou de duivel uitbeelden die zijn tong uitsteekt naar God. Dat maakt het volgens de tegenstanders godslastering.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel