Onderzoek naar wethouder Geert Post eind september klaar

URK • Vr 21 augustus 2020 | 10:50 • Vrijdag 21 augustus 2020 | 10:50

Het integriteitsonderzoek naar Urker wethouder Geert Post is waarschijnlijk eind september klaar. Dat laat burgemeester Ineke Bakker weten. Ze heeft donderdag een adviesbureau de opdracht gegeven om met het onderzoek te starten.

Geert Post heeft zijn taken als wethouder tijdelijk neergelegd omdat hij in opspraak is gekomen door het niet vermelden van een nevenfunctie bij het transportbedrijf van zijn zoon. Dat kwam aan het licht toen de zoon van Post bij de grens tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk werd opgepakt op verdenking van drugssmokkel.

De Urker gemeenteraad besloot vorige week al dat er een integriteitsonderzoek moet plaatsvinden, maar de start daarvan heeft dus even op zich laten wachten. De gemeente schrijft in een persbericht dat 'na afstemming met de fractievoorzitters van de gemeenteraad' is gekozen voor adviesbureau Necker van Naem.

"Het doel van de opdracht is om de feiten rondom de nevenfuncties van de wethouder en de verhouding tussen de nevenfuncties en het wethouderschap in kaart te brengen om zo te beoordelen of er sprake is geweest van een integriteitsschending." Op basis van de uitkomsten wil burgemeester Bakker gezamenlijk met de wethouders en de gemeenteraad een conclusie trekken.

Wethouder Freek Brouwer neemt de taken van Geert Post voorlopig waar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel