Nog geen duidelijkheid over vloeistof riool Punter

LELYSTAD • Di 11 mei 2021 | 16:16 • Dinsdag 11 mei 2021 | 16:16

Het wordt dinsdag toch niet duidelijk welke vloeistof er in het riool van de Punter is aangetroffen. De burgemeester gaf maandag in een interview aan dat dit vandaag bekend zou worden, maar dat is niet het geval. Het RIVM verwacht woensdag meer duidelijkheid over welke vloeistof is aangetroffen.

De stof zorgde dit weekend voor gevaarlijke dampen in honderden woningen. Daarom werden meerdere straten geëvacueerd. De brandweer begon zaterdagnacht met het doorspoelen van het riool en was daar in zondagochtend nog mee bezig. Het water dat gebruikt werd om te spoelen is met tankauto's naar het waterzuiveringsbedrijf in Lelystad-Haven gebracht. Daar blijft het tot duidelijk is wat de vloeistof is.

Het is ook nog niet duidelijk hoe de vloeistof in het riool terecht is gekomen. Het OM heeft maandag beslag gelegd op een 'bruinkleurig goedje'. Door onderzoek te doen hoopt het OM erachter te komen of de stof door een strafbaar feit in het rioolwater terecht is gekomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel